De voordelen van zonwering aan de buitenkant van je raam

by admin

Ben je toe aan nieuwe zonwering of is jouw woning nog helemaal niet voorzien van zonwering? Als deze zomer weer zo heet wordt als die van vorig jaar, dan kun je natuurlijk niet zonder goede zonneschermen of rolluiken voor je ramen. Zeker als je ramen op het zuiden hebt of kamers in je huis hebt die voor een groot deel uit ramen bestaan. Als je nieuwe zonwering gaat installeren, heb je twee keuzes: aan de binnenkant of aan de buitenkant van je ramen. In dit artikel zetten we de voordelen van zonwering aan de buitenkant van je raam voor je op een rij!

Verschillende soorten zonwering voor buiten

Heb je de keuze al gemaakt om zonwerende screens voor aan de buitenkant van je raam aan te schaffen? Er zijn een aantal mogelijkheden op het gebied van zonneschermen voor buiten. Uiteraard zijn er een hoop verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je de schermen aan kunt passen op de stijl van jouw woning. Donkerdere kleuren houden over het algemeen meer licht en warmte tegen dan lichtere kleuren. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste afmetingen hebt van alle ramen waar je zonwering voor wil laten hangen. Er zijn ook verschillende gradaties in hoeveel licht en warmte de stof van de zonneschermen tegenhouden. De ene stof houdt meer warmte tegen dan de andere, maar dit betekent vaak ook dat de stof meer licht tegen houdt. Hierdoor wordt het donkerder in huis. Je moet dus een goede balans vinden tussen het tegenhouden van de zon en het binnenlaten van licht in je woning. 

De voordelen van zonwering buiten

Ben je toch nog aan het twijfelen of je niet liever zonwering aan de binnenkant van het raam wil? Dan willen we het even hebben over de voordelen van de zonwering. De zuignappen zijn voor binnen- en buiten gebruik en blijven zowel binnen als buiten goed zitten. Echter willen we op dit moment dieper ingaan op de voordelen van zonwering aan de buitenkant van het raam.

Het grootste voordeel van de screens aan de buitenkant van je ramen plaatsen is dat ze echt tussen het raam en de zon in zitten. Zitten de screens aan de binnenkant, dan krijgt de zon wel nog steeds de kans om jouw ramen op te warmen. Hierdoor wordt het lastiger om de warmte effectief buiten te houden. Daarnaast zorgen screens aan de buitenkant van je raam er ook voor dat de warmte in je huis in de winter juist binnen blijft. Hierdoor heb je jouw kachel of cv veel minder nodig. Dat scheelt ook weer een hoop kosten!

Elektrische zonwering of handmatige zonwering

Een andere keuze die je moet maken voor je nieuwe zonneschermen of rolluiken, is of je elektrische zonwering wil of handmatige zonwering. Bij handmatige zonwering zul je zelf de schermen of rolluiken naar beneden moeten laten zakken en later weer omhoog hijsen. Kies je voor elektrische zonwering, dan kun je dit eenvoudig met een afstandsbediening doen. Mocht je hier verstand van hebben, dan kun je zelfs instellen dat de schermen op bepaalde tijden vanzelf omhoog of omlaag gaan.

You may also like

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy