Wat is EPDM dakbedekking?

by admin
Wat is EPDM dakbedekking?

Om te beginnen staan de letters EPDM voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Kortom gemaakt van een dun laagje rubber wat zowel waterdicht als erg sterk is. Enkel door het feit dat al meer dan 30 jaar dit product met veel succes word toegepast in diverse klimaten, geeft al aan dat het tegen alle weersinvloeden bestand is. Dit geldt ook zeker voor Nederland, de levensduur ligt dan ook boven de 30 jaar.

De EPDM dakbedekking zal vooral bekend zijn bij de platte daken. Hiervoor is het de ideale soort en zal geheel voor u op maat worden gesneden. Hierdoor moet er bij het leggen ook niet meer worden gesneden uit verschillende rollen. Tevens is het mogelijk om bovenop de EPDM dakbedekking een groendak te ontwikkelen. Dit zorgt voor nog betere isolatie en ziet er daarnaast ook nog eens een stuk creatiever uit.

De eigenschappen

Welke eigenschappen horen bij EPDM is samen te vatten in een de volgende lijst. Hierin is te zien dat dit voornamelijk voordelen zijn.

  • Lange levensduur van meer dan 30 jaar, mogelijk zelfs 50 jaar.
  • Goed voor het milieu door de combinatie lange levensduur en het gebruik van weinig materiaal
  • De naden worden thermisch gelast, geen open vuur bij het leggen
  • Bestand tegen planten en andere chemicaliën
  • Heel elastisch materiaal
  • Geen probleem met temperatuurswisselingen
  • Bestand tegen ozon invloeden

Nog specifieke vragen over bepaalde eigenschappen? Stel deze gerust via ons contactformulier of direct aan een dakdekker bij u in de regio.

Prijs EPDM dakbedekking

Wat voor prijs kan je verwachten bij een EPDM dakbedekking? Afhankelijk van vooral de grootte zullen de kosten bepaald worden. Een indicatie van deze kosten kunnen we het makkelijkst bieden door een prijs per vierkante meter. Dit kunt u zelf uitrekenen en daardoor rekening houden met deze prijs. Hiervoor gebruiken wij zelf de indicatie van circa €45,- per m2. Voor een dak van 20m2 komt dit neer op €900,- dit is inclusief het materiaal en het laten leggen door een dakdekker.

Ook zien we wel eens dat een dakdekker middels een uurtarief de kosten bepaald. Dit zal dan vaak tussen de €40,- en €50,- per uur liggen. Enkel kunnen wij lastig inschatten hoeveel uur de dakdekker met uw dak aan de slag gaat zijn.

Bij het berekenen van de prijs van EPDM dakbedekking raadde wij altijd aan om naar de totale kosten te kijken. Dit geeft een eerlijk en goed beeld over de verwachtingen die een dakdekker levert.

Zelf aanbrengen of uitbesteden?

Bij het laten vervangen of plaatsen van de EPDM dakbedekking is er de mogelijkheid om dit zelf te plaatsen of uit te besteden aan een dakdekker. Deze keuze zal geheel afhankelijk zijn van de eigen inschatting. Voor kwaliteit en het professioneel laten aanbrengen geeft een dakdekker garantie. Deze heeft de ervaring om alles zonder problemen aan te brengen. Alhoewel EPDM dakbedekking aanbrengen vrij soepel gaat en vooraf al op maat is gemaakt, kunnen er altijd fouten gemaakt worden.

Het vinden van een dakdekker die u hierbij kan helpen kunt u middels een vergelijking doen. Zo krijgt u inzicht in de mogelijke kosten die worden gerekend. Met behulp van de gratis vergelijking kunt u ook nog eens tot 40% besparen op de totale kosten!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy