Mogelijkheden bij een nieuw dak?

by admin
Mogelijkheden bij een nieuw dak?

Wilt u uw woning een compleet nieuwe uitstraling geven? Of is uw huidige dak aan vervanging toe? Bij het plaatsen van nieuwe daken is er tegenwoordig een heleboel mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een onderhoudsvriendelijk dak of een dak met zonwerende eigenschappen. Of wat dacht u van een dak waarmee u direct een steentje bijdraagt aan een beter milieu? Bij het plaatsen van een nieuw dak is de keuze aan u.

Wanneer is uw dak aan vervanging toe?

Hoe weet u of uw dak vervangen moet worden en niet alleen gerenoveerd? Dakrenovatie is met name zinvol bij daken die enkele gebreken vertonen die met een vrij eenvoudige behandeling verholpen kunnen worden. Als er slechts een kleine beschadiging in de dakbedekking is en de rest van het dak is nog in goede staat, dan is het gemakkelijker en goedkoper om deze slechts te renoveren. Bijvoorbeeld een dakgoot vervangen of een kleine lekkage hoeft niet direct aanleiding te zijn tot het plaatsen van een nieuw dak. Een dakdekker is gespecialiseerd in dakrenovatie en het plaatsen van nieuwe daken.

Wanneer er is geconstateerd dat uw dak echt aan vervanging toe is, dan is aan u de keuze of u graag hetzelfde soort dakbedekking wilt laten leggen of dat u kiest voor een compleet nieuw dak. Het dak bepaald namelijk voor een groot deel het uiterlijk van uw huis. Met een nieuw dak kunt u de waarde van uw huis aanzienlijk verhogen.

Kiezen uit de vele soorten dakbedekking

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten dakbedekking. Uit welke type bedekking u de keuze heeft hangt onder andere af van wat voor dak u wilt laten bedekken. Aan de dakbedekking voor een plat dak worden namelijk andere eisen gesteld dan aan een schuin dak. Bovendien heeft uw budget ook een grote invloed op de uiteindelijke keuze in dakbedekking voor een nieuw dak.

De verschillende materialen waar u uit kunt kiezen zijn onder andere:

  •      Bitumen.
  •      PVC.
  •      EPDM.
  •      Groen dak.
  •      Rieten dak.

Bitumen, PVC en EPDM zijn veel gebruikte soorten dakbedekking die ervoor kunnen zorgen dat een nieuw dak weer vele jaren mee kan gaan. Een groendak en een rieten dak geven uw woning een meer landelijke en natuurlijke uitstraling. Beide materialen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Ze hebben een goede warmtewering en geluidsisolatie en ze dragen beide bij aan de verbetering van gezondheid en milieu.

Stappenplan voor een nieuw dak

Wanneer u van plan bent om een nieuw dak te laten plaatsen, dan is het verstandig om hiervoor een professionele dakdekker in te schakelen. Deze vakmensen kunnen u het beste advies geven met betrekking tot het kiezen van de meest geschikte type dakbedekking. Een nieuw dak moet natuurlijk lang mee gaan, maar ook binnen uw budget passen. Een dakdekker heeft vaak genoeg ervaring en kennis om u van handige informatie te voorzien, zodat u weloverwogen een keuze kunt maken. Twijfelt u of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een nieuw dak? Het aanvragen van een vergunning is in principe alleen nodig als ook de draagconstructie wordt aangepast of als het dak in de hoogte, breedte of dikte wordt uitgebreid. Uw dakdekkersbedrijf kan u er meer over vertellen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy