Soorten dakbedekking plat dak

by admin
Soorten dakbedekking plat dak

Een plat dak is vaak gevoeliger voor lekkages dan een schuine variant. De manier waarop het dak is aangelegd is hierbij heel belangrijk. Als het dak afloopt naar de afvoer dan kan regenwater en vuil op de juiste manier afgevoerd worden. Ook het materiaal waarmee het dak bedekt is, heeft een grote invloed op de kwaliteit van het dak. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen voor een plat dak mogelijk. Deze verschillen onder andere in prijs, levensduur en onderhoudsgemak.

Mogelijkheden dakbedekking plat dak

Tegenwoordig is er een heleboel mogelijk op het gebied van dakbedekking voor een plat dak. De technologische verbeteringen zorgen ervoor dat er steeds minder kans is op lekkages en dat de soorten dakbedekking voor een plat dak ook veel langer mee gaat.

De meest gebruikte soorten dakbedekking voor een plat dak zijn:

Bitumen, ook wel bitumineuze dakbedekking genoemd, is een manier van dakbedekking die al heel wat jaren wordt gebruikt. Over de jaren heen is de samenstelling van het materiaal verandert en aangepast. De bitumen die vandaag de dag wordt gebruikt  is een vloeistof op basis van aardolie.

EPDM is ook een veelgebruikte dakbedekking voor een plat dak. Het materiaal bestaat onder andere uit synthetisch rubber de door een speciale bewerking zeer elastisch wordt gemaakt.

PVC is een kunststof die door de vele positieve eigenschappen, zoals de lange levensduur, vaak wordt gebruikt als dakbedekking op een plat dak. Bovendien worden er geen branders gebruikt bij het aanbrengen van een dakbedekking van PVC, dus is er geen verhoogd risico voor brandgevaar.

Kosten dakbedekking plat dak

Als u graag wilt weten wat de kosten zijn voor het plaatsen van dakbedekking op een plat dak, dan kunt u het beste een offerte aanvragen bij een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt. De prijzen kunnen per bedrijf namelijk nogal eens verschillen. De kosten van het plaatsen van dakbedekking op een plat dak zijn onder andere afhankelijk van het type dakbedekking, de hoeveelheid voorwerk wat gedaan moet worden en het uurloon van de dakdekker.

Over het algemeen is bitumen de goedkoopste dakbedekking voor platte daken. Bitumen is waterdicht, sterk en blijft goed zitten. Wanneer een bitumen laag goed is aangebracht in de juiste samenstelling, kan deze zo’n 25 jaar meegaan. EPDM is vaak enkele euro’s per vierkante meter duurder dan bitumen. De grote voordelen van EPDM zijn dat het materiaal onderhoudsarm en waterdicht is en dat het ook goed tegen enorme temperatuurschommelingen kan. Bovendien is de geschatte levensduur van EPDM op een plat dak ongeveer 40 jaar.

PVC is vaak de duurste optie van de drie genoemde soorten dakbedekking. Het voordeel van PVC is dat het materiaal in diverse kleuren verkrijgbaar is. Kiest men voor witte PVC als dakbedekking dan is deze laag ook nog eens zonwerend. Dakbedekking op een plat dak van PVC heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

Dakbedekking laten plaatsen

Heeft u twijfels over welk type dakbedekking u een plat dak wilt plaatsen? Vraag dan een ervaren dakdekker om advies. Er zijn talloze mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor “groene” daken bedekt met mos en kruiden. Een rieten dak is daarnaast ook een milieuvriendelijke oplossing en wordt meestal geplaatst door een speciaal rietdekkersbedrijf.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy