Dakrenovatie

by admin
Dakrenovatie

Een dakrenovatie laten uitvoeren door een professionele dakdekker, wat houdt dat in? Het renoveren van een dak betekend een bestaand dak opknappen. Niet te verwarren met het plaatsen van een nieuw dak. Een nieuw dak plaatsen is namelijk een stuk ingrijpender dan een dakrenovatie. Er kunnen enkele stukken van het dak zijn die kapot zijn en dan is het zeker nog niet nodig om het hele dak te vervangen. Wat er nodig is voor een dak zonder zorgen kan een dakdekker ter plekken beoordelen. Heeft u al te horen gekregen dat er spraken is van renoveren dan kunt u hieronder alle benodigde informatie lezen.

Herstellen van het dak

In de loop der jaren kan het altijd zo zijn dat het dak niet helemaal meer gezond is. Zo kunnen dakpannen makkelijk beschadigen of problemen tegen komen met de plafondconstructie en/of lekkages. Allemaal problemen die we het liefst zo snel mogelijk verholpen zien worden. Vooral bij hevige lekkages kan er veel schade aangericht worden op korte termijn voor de rest van de woning.

Een dakdekker kan in al deze gevallen helpen met de dakrenovatie. Ervaren met diverse soorten daken en problemen is wat deze professional onmisbaar maakt. Er zijn diverse dakdekkersbedrijven bij u in de regio. Vergelijk deze geheel gratis en ontvang inzicht in de mogelijke kosten van de klus.

Een schuin dak?

Ook dakpannen hebben een houdbaarheidsdatum. Per soort dakpan kan dit fors schelen. Zo zijn er dakpannen die wel 50 jaar zonder problemen op een dak blijven liggen. Maar bij beschadigingen is het natuurlijk wel fijn als deze vervangen worden. Soms komen bij dergelijke werkzaamheden nog meer problemen aan het licht, dit kan natuurlijk vooraf ook uitgezocht worden. Alleen in sommige gevallen zullen dus ook de panlatten vervangen moeten worden. Dit zal altijd in overleg met de vakman gedaan worden. Naast dakpannen zijn er ook nog andere dakbedekkingen die een renovatie nodig hebben. De dakdekker zal u hier uiteraard over adviseren.

Of een plat dak?

Op een plat dak zullen we geen dakpannen aantreffen. Wel zijn er genoeg andere soorten dakbedekkingen die met regelmaat gerenoveerd moeten worden. Bij de renovatie is het soms mogelijk om de nieuwe bedekking simpelweg over de oude te leggen. Andere gevallen is het zo dat de oude dakbedekking eerst verwijderd dient te worden.

Bekijk extra mogelijkheden

Een ingrijp aan het dak is vaak vrij kostbaar. Gelukkig hoeft het dak niet vaak onderhanden genomen te worden. Terwijl er zoveel mogelijk is met een dak qua besparingen. Vaak worden deze besparingen niet gedaan omdat de kosten te hoog liggen. Enkel als het dak gerenoveerd moet worden komt het dak (deels) bloot te liggen en kan het aantrekkelijk worden om nog wat extra’s toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van dakisolatie. Normaal is dit vrij kostbaar doordat het dak bloot gelegd moet worden, nu is dit dus prima te combineren. Dit is zowel voor een schuin dak als een plat dak echt een aanrader!

Het leggen van zonnepanelen is ook een goede investering. Zoek van te voren uit of de dakdekker dit zelf wil en kan uitvoeren of dat hier een zonnepaneel specialist voor ingeschakeld moet worden. Maar ook dit is een mooie kans om in de toekomst te gaan besparen op de energiekosten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy