Een zinken dakgoot, de juiste keuze?

by admin
Een zinken dakgoot, de juiste keuze?

Ondanks de talloze mogelijkheden en materiaalkeuzes in dakgoten, blijft een zinken dakgoot nog steeds een van de populairste keuzes. Zinken dakgoten hebben vele voordelen, waaronder onder andere een goed prijs/kwaliteitverhouding. Wegens de vele mogelijkheden op het gebied van dakgoten, is het niet altijd eenvoudig te bepalen of zinken dakgoten uw beste optie zijn. Daarom behandelen we de voordelen, nadelen en speciale eigenschappen van zinken dakgoten voor u.

De voordelen van zinken dakgoten

Zoals gezegd hebben zinken dakgoten een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Deze dakgoten zijn betaalbaar en zink is bovendien een erg duurzaam materiaal dat lang meegaat en wel tegen een stootje kan. Het materiaal is goed opgewassen tegen de elementen en houdt zich goed bij storm, regen en ander noodweer. Mocht uw zinken dakgoot onverhoopt toch beschadigen, dan is het materiaal zeer eenvoudig weer te repareren. Zink is tot slot een onopvallend en rustig materiaal. De dakgoot zal niet opvallen op uw gevel en zorgt voor een kalm en klassiek uiterlijk. Zink wordt donkerder en mooier naarmate het ouder wordt, wat uiteindelijk voor een zeer mooi resultaat zorgt.

De nadelen van zinken dakgoten

Natuurlijk hebben zinken dakgoten ook nadelen. Zo hoopt vuil makkelijk op in een zinken dakgoot, waardoor u regelmatig de ladder op zult moeten om de goot te reinigen. Daarnaast zijn er veel elegantere materialen beschikbaar dan zink. Het is niet bepaald een opvallende materiaalkeuze, maar een zinken dakgoot is ook niet echt een toevoeging wat betreft de stijl en authenticiteit van uw woning. Tot slot gaat zink niet goed samen met andere materialen en kan het op den duur beïnvloed worden door corrosie.

Zinken dakgoten zijn erg aangenaam geprijsd. Natuurlijk hangt de prijs wel af van het soort dak dat u heeft en de omvang van het gebouw dat nieuwe dakgoten nodig heeft. Het is dus raadzaam om een uitgebreide vergelijking te maken voordat u met een dakdekker in zee gaat. Voor een lessenaarsdak kunt u rekenen op ongeveer 40 tot 45 euro. Voor een zadeldak loopt deze prijs op tot 55 á 75 euro en voor het plaatsen van zinken dakgoten op een vierhoekig dak kunt u uitgaan van een prijs tussen de 350 en 400 euro. Deze prijzen zijn echter allemaal indicaties. Voor een beter idee van de prijs dient u offertes aan te vragen. Misschien ook combineren met andere werkzaamheden op het dak, bekijk wat dit zoal in kan houden.

Het aanvragen van offertes

Maak eerst een schifting op een vergelijkingssite en kies dan enkele dakdekkers uit van wie u graag een vrijblijvende offerte zou willen ontvangen. De prijzen kunnen erg ver uit elkaar liggen, dus het kan zijn dat u voor verrassingen komt te staan wanneer u de offertes ontvangt. Weersta echter de verleiding om direct voor de goedkoopste aanbieder van zinken dakgoten te kiezen. Zoek eerst wat meer informatie op over de betreffende dakdekker en kijk ook eens naar beoordelingen en reviews van andere klanten, mits die op internet te vinden zijn. Kijk tot slot altijd goed na wat er allemaal bij een prijs inbegrepen zit. Sommige dakdekkers rekenen aparte bijkomende kosten zoals voorrijkosten, aanvullende materiaalkosten en het verwijderen van de oude dakgoot. Onderzoek dit uitgebreid en probeer eventueel nog wat af te dingen op de totaalprijs.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy