PVC dakbedekking

by admin
PVC dakbedekking

Zoekt u dakbedekking voor uw schuur, aanbouw of misschien wel uw eigen huis en wilt een betaalbare, maar wel met een luxe uitstraling dan is PVC dakbedekking wellicht iets voor u. Het ziet er mooi en strak uit, is onderhoudsvrij en niet slecht voor het milieu.

Waarom PVC?

PVC dakbedekking kan worden gebruikt op zowel platte daken als licht schuine daken. Voor echte schuine daken kunt u beter voor dakpannen kiezen. PVC is licht in gewicht en voor 100% recyclebaar en daarom niet slecht voor het milieu. PVC dakbedekking wordt ook steeds vaker gebruikt bij grote huizen en heeft een luxe uitstraling. Het kan alleen niet heel goed tegen organische oplosmiddelen zoals producten uit aardolie.  Om die reden wordt PVC nooit direct op bitumen of polystyreen gemonteerd. Ze maken er altijd een laag tussen. De levensduur van PVC ligt tussen de 20 en de 30 jaar. PVC is leverbaar in verschillende breedtes en kleuren. Omdat het zo licht is in gewicht komt er minder belasting op de onderconstructie. PVC dakbedekking is onderhoudsvrij en laat geen UV stralen door. PVC dakbedekking is leverbaar in folie of in platen.

Aanleggen van PVC folie

Het aanleggen van PVC folie gebeurt bijna hetzelfde aangelegd als het aanleggen van bitumen dakbedekking, het wordt ook geleverd in rollen. Bitumen dakbedekking wordt aangelegd door een brander met vuur. PVC dakbedekking wordt gelegd door middel van speciale manieren van lijmen of door lassen met hete lucht. Het is dus voor 100% vuurvrij. Het kan dan ook snel gelegd worden, zonder brandgevaar.

Net als bitumen golfplaten zijn er ook PVC golfplaten in verschillende kleuren en breedtes. Ook zijn er transparante golfplaten, wat zorgt voor het doorlaten van licht, dat is bijvoorbeeld prettig als het voor een veranda is. PVC dakbedekking is geschikt voor houtopslagkasten, hondenhokken, carport, veranda’s of bijvoorbeeld een schuur. PVC golfplaten mogen geen direct contact hebben met een warmtebron, zoals een verwarmingsbuis, heet waterleiding of een schoorsteen. PVC dakbedekking in de vorm van golfplaten kun je makkelijk op maat zagen en vastschroeven of met speciale spijkers of nagels vastzetten. PVC golfplaten zijn verkrijgbaar bij veel bouwmarkten, zoals Formido, Hornbach of GAMMA. Je kunt daar ook informatie krijgen over het bevestigen van de platen. Het is wel belangrijk om de ruimte tussen de muur en de golfplaten te dichten met bijvoorbeeld lood of afdichtingsband.

Kosten van PVC dakebekking

PVC dakbedekkingen kosten tussen de € 50,00 en de € 90,00 per m2. Er zijn veel dakdekkersbedrijven in Nederland en vast en zeker ook in uw regio. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen voor het aanleggen van PVC dakbedekking, zodat u prijzen kunt vergelijken. Dit kunt u een hoop geld besparen.

Voor meer informatie kunt u ieder willekeurig dakdekkersbedrijf benaderen. U kunt daar ook informatie krijgen over andere soorten van dakbedekking en wat de voor- en nadelen van de verschillende soorten dakbedekking zijn. U kunt zich ook laten voorlichten over uw dakproject, wat het meest geschikt is en wat de levensduur is van de verschillende opties.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy