Dakreparatie

by admin
Dakreparatie

Toe aan een dakreparatie. Dit kan door de ouderdom komen, een ongeluk of door weersinvloeden. Na een storm zien we bijvoorbeeld veel dakpannen van daken, dit is een veelvoorkomende schade. Ook zijn er schades die minder opvallen. Vaak heeft het dan te maken met de leeftijd van het dak en zal dit opgelost moeten worden. Veroorzaakt de schade zelfs een lekkage, dan is het belangrijk om dit snel te laten repareren.

Voor de verschillende soorten reparaties zijn er dakdekkers die u hierbij kunnen helpen. Zelf een dak repareren is niet verstandig, de kans is aanwezig dat u meer kapot maakt dan repareert op het moment dat u geen ervaring heeft met dakreparatie. Hier wegen de kosten van een dakdekker niet tegenop

Lekkage? Voorkom schade en handel snel

Merkt u dat uw dak lekt of heeft u hier een vermoeden van door vochtige muren of vieze plekken? schakel dan direct een dakdekker in om hiernaar te laten kijken. Vocht in een woning is namelijk erg gevaarlijk en richt veel schade toe. Door snel te handelen kan er veel extra schade voorkomen worden. Hoe langer namelijk het vocht de kans heeft om zich te verspreiden, hoe groter de kans is dat de muren en het dak wordt aangetast. Voordat het gehele dak vernieuwd moet worden, is het inschakelen van een vakman geen slechte keuze.

Dakreparatie van een hellend dak

Een reparatie aan een hellend dak begint bij het ontdekken van de schade. Bij dakpannen is het vaak makkelijk te zien als deze beschadigd zijn of zelfs ontbreken. Maar ook onder de dakbedekking kan er een reparatie nodig zijn. Twijfelt u hierover, dan doet u er verstandig aan om een expert hiernaar te laten kijken. De dakdekker zal op onderzoek gaan en kan ook gelijk het dak repareren indien dat nodig is.

Een plat dak repareren

Het zoeken naar het probleem op een plat dak is wat lastiger. Vaak is een plat dak nog bedekt met grind, dit maakt het moeilijk om de exacte oorzaak of het gebied vast te leggen. Ook overig afval en water kan in de weg zitten om de schade vast te stellen. Vervolgens zal de reparatie plaats vinden. Geheel afhankelijk van de schade kan dit door de dakdekker gedaan worden. Doordat een plat dak de regen minder makkelijk afvoert, is deze ook gevoeliger voor waterschade. Vaak zie je ook dat de dakbedekking van een plat dak minder lang mee gaan dan die van een hellend dak. Voor de exacte levensverwachting van de diverse bedekkingen kunt u het beste hier kijken.

De kosten van dakreparatie

De kosten van een dakreparatie beginnen heel laag maar kunnen bij een grote schade flink oplopen. Is het dak al heel oud en is de schade groot, dan is het soms zelfs verstandig om een gehele dak te laten renoveren. Doordat er toch al kosten gemaakt worden en op korte termijn het dak toch aan vervanging toe was.

Om een stuk dak van een vierkante meter te repareren kunt u gemiddeld uit gaan van €200,- tot €300,- euro. Dit is een hele grove schatting, voor een specifieke prijsopgave is het mogelijk om dakdekkers met elkaar te vergelijken. De kosten zullen vooral afhankelijk zijn van het soort dak en het oppervlakte wat daadwerkelijk gerepareerd moet worden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy