Dakgoten

by admin
Dakgoten

Om de zoveel tijd moeten uw dakgoten vervangen worden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende maten en materialen waarin dakgoten beschikbaar zijn. Het zoeken naar de juiste dakgoten blijkt ineens ingewikkelder dan u aanvankelijk dacht, want welke dakgoten zijn geschikt voor uw woning en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten materialen die beschikbaar zijn? En wat is de prijs/kwaliteitverhouding? Op dit alles zullen wij antwoord geven, nog meer vragen over uw dak? De nummer 1 website helpt u graag verder.

Soorten dakgoten

Het soort dakgoot dat u moet kiezen, hangt af van uw woning. Elke dakgoot is geschikt voor een andere situatie. We zetten er vier op een rijtje:

  1. Bakgoot: de bakgoot is een vierkante dakgoot die op dit moment het meest wordt gebruikt in Nederland. De bakgoot kan afgewerkt worden met zowel beugels als betimmering.
  2. Mastgoot: deze goot is wat sierlijker dan de bakgoot door de halfronde vorm die de goot heeft. Het populairste materiaal voor de mastgoot is zink, al zijn zowel polyester als kunststof ook zeer goed geschikt.
  3. Kilgoot: deze dakgoot wordt geplaatst op het punt waar twee schuin aflopende daken elkaar raken. De functie van de kilgoot, of kielgoot, is om het water tussen die twee daken af te voeren. De kilgoot zorgt voor een mooie afwerking van uw dak en voorkomt lekkage.
  4. Zakgoot: deze goot wordt voornamelijk gebruikt om water af te voeren tussen twee aansluitende gebouwen. De zakgoot is meestal van polyester en is minder mooi afgewerkt dan de kilgoot. De zakgoot wordt dan ook vaak gebruikt voor stedelijke gebouwen.

Verschillende materialen

Dakgoten zijn verkrijgbaar in uiteenlopende materialen, waarvan de bekendste zink is. Een zinken dakgoot is duurzaam en de prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. Naast zink kunnen dakgoten ook geleverd worden in RVS, PVC, kunststof, koper, polyester, aluminium en plastic. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelige eigenschappen. Zo gaat RVS erg lang mee en zijn materialen als kunststof, polyester en plastic onderhoudsvrij en goed bestand tegen de elementen. Belangrijke eigenschappen want het de dakgoten zullen vervangen moeten worden, vroeg of laat.

Voor een luxueuze uitstraling van uw woning kunt u kiezen voor chique koperen dakgoten. Verbazingwekkend genoeg hebben deze dakgoten een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding . PVC en aluminium dakgoten zijn tot slot weer uitermate geschikt voor schuren en/of stallen. Dit door hun aantrekkelijke prijs en hun wellicht iets minder aantrekkelijke uiterlijk.

Diverse afwerkingsmogelijkheden

Wat variatie in dakgoten betreft, zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos. Naast de verschillende materialen en modellen, zijn er ook diverse afwerkingsmogelijkheden beschikbaar. Een aantrekkelijke en authentieke manier om uw dakgoot de ondersteunen, is bijvoorbeeld de gootklos. Of u kunt een smetplank gebruiken om uw gevel te beschermen tegen beschadiging. Tevens geeft het uw woning een bijzondere uitstraling. Denk verder aan windveren, kopschotten, houten bakken of dakschotbeugels. Van die laatste zijn er weer diverse soorten te krijgen. De dakgoot is een belangrijk onderdeel van uw gevel, dus het is prettig om veel keus te hebben. Komt u er echter niet meer uit, win dan eens advies in op informatiepagina’s of ga eens langs bij een dakdekker voor een vrijblijvende offerte.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteren

Privacy & Cookies Policy